Snorfiets ombouwen naar bromfiets? Denk aan je verzekering

Sinds 1 januari dit jaar moeten snorfietsers verplicht een helm dragen. Voor veel mensen is dit aanleiding om hun snorfiets (c.q. snorscooter) te laten ombouwen naar een bromfiets. Zij kochten hun snorfiets ooit juist omdat ze het prettig vinden geen helm te hoeven dragen.

Van 25 naar 45 kilometer per uur

Bij het ombouwen wordt de ingebouwde snelheidsbegrenzing van de snorfiets (maximaal 25 kilometer per uur) opgeheven. Het voertuig kan dan plotseling de voor brommers maximaal toegestane snelheid van 45 kilometer per uur halen. Maar wat niet iedereen beseft, is dat een omgebouwde snorfiets voor de wet ook echt een bromfiets is. Het voertuig moet worden gekeurd door de RDW en het blauwe kenteken moet worden vervangen door een geel kenteken.

Voorkom dat u onverzekerd rond rijdt

Heeft u ook plannen om een snorscooter of -fiets te laten ombouwen naar een bromfiets, of heeft u dat al gedaan? Vergeet dan niet dit door te geven aan ons. Doordat u ineens een ander type voertuig heeft, loopt u ook een ander risico en daarbij hoort een andere verzekering. Als u niets doorgeeft, rijdt u onverzekerd rond.