Geslaagde ALV met Hans van Breukelen

Op donderdag 23 mei jl. vond de drukbezochte algemene ledenvergadering van OVM Twente plaats in het Ontmoetingscentrum in Wierden. Directeur Jan Erik ter Avest deed verslag over het boekjaar 2018. Hij vertelde de aanwezige leden dat ondanks de enigszins teleurstellende beleggingsresultaten de onderlinge bedrijfstechnisch een prima winstgevend jaar achter de rug heeft. OVM Twente groeit nog elk jaar en staat er financieel kerngezond voor. De leden ontvangen 20% van de in 2018 betaalde premie voor de brandverzekering als winstuitkering terug.

  Vertrekkend voorzitter Jan Willem Langenhof

Verder stond de vergadering in het teken van het afscheid van voorzitter Jan Willem Langenhof. De Enternaar heeft 16 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van OVM Twente en heeft daarmee de maximale zittingstermijn bereikt. Hij werd bedankt voor zijn betrokkenheid en zijn sterke verantwoordelijkheidsgevoel. Jan Willem Langenhof wordt als voorzitter opgevolgd door Jeroen Rouweler (41) uit Wierden. Rouweler is sinds 2014 bestuurslid bij de onderlinge. Wierdenaar Brenno Valk (55) werd benoemd als nieuw bestuurslid.

 Hans van Breukelen

De avond werd afgesloten door gastspreker Hans van Breukelen. De voormalig topkeeper hield een inspirerende lezing over hoe tegenslag om te zetten in nieuwe kansen. Openhartig vertelde Van Breukelen over een aantal teleurstellingen die hem in de persoonlijke en professionele sfeer zijn overkomen. Maar ook hoe hij met het doorlopen van acht heldere stappen de veerkracht vond om met hervonden moed weer vitaal terug te komen. Al deze ervaringen zijn gebundeld in een boek dat Hans van Breukelen samen met Benno Diederiks geschreven heeft. De bezoekers van de vergadering kregen dit boek met de titel ‘maak je comeback’ mee naar huis. Velen lieten het boek als aandenken aan de bijeenkomst door Hans voorzien van een persoonlijke noot en handtekening. De opbrengsten van het boek gaan naar Stichting Overleven met alvleesklierkanker. Een initiatief dat prima aansluit bij de maatschappelijke betrokkenheid van OVM Twente.