Vacature Voorzitter Raad van Bestuur

Bij OVM Twente is de nieuwe Voorzitter Raad van Bestuur (Voorzitter RvB) het gezicht van deze onderneming. Al sinds 1905 is OVM Twente de verzekeraar voor particulieren, agrariërs en bedrijven in de regio. Wij zijn een vertrouwd adres voor alle gewenste verzekeringen en hypotheken waar deskundigheid, persoonlijk advies en een eerlijk product hoog in het vaandel staan. OVM Twente heeft vestigingen in Wierden, Enter en Borne. De Voorzitter RvB geeft samen met het Lid Raad van Bestuur (Lid RvB) richting aan de koers en het beleid van de onderneming.

Functieprofiel

Als Voorzitter RvB ben je samen met het Lid RvB verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering. Naast de inhoudelijke inbreng zorgt de Voorzitter RvB voor een helicopterview om het totale belang van de onderneming te waarborgen. De focus ligt vooral op het sterker positioneren van OVM Twente en het commercieel benutten van de potentie in de markt, zonder hierbij het onderlinge gedachtengoed uit het oog te verliezen.

De Voorzitter RvB heeft een inspirerende en motiverende leiderschapsstijl met als doel om de positie van OVM Twente te versterken en uit te bouwen. De Voorzitter RvB is goed benaderbaar en geeft direct leiding aan de onderneming, bestaande uit 13 FTE.

OVM Twente is een klantgerichte onderneming waar klanten altijd welkom zijn op de kantoren. OVM Twente is van oorsprong een brandverzekeraar en adviseert klanten over diverse verzekeringen en hypotheken en bedient particulieren, zakelijke en agrarische ondernemers. Dat doen zij zonder winstoogmerk. Als Voorzitter RvB is het belangrijk dat je overtuigd bent van deze succesformule. Dat houdt in dat je voortdurend de balans moet vinden tussen persoonlijke aandacht voor klanten versus commerciële resultaten.

Verantwoordelijkheden

 • Eindverantwoordelijk en leidinggevend aan de onderneming
 • Ontwikkelen en uitvoeren van de missie, visie en strategie. Om deze vervolgens samen met de medewerkers uit te dragen en operationeel te maken
 • Nauw samenwerken met en sparringpartner zijn voor het Lid RvB, onder andere ten aanzien van het realiseren van het strategisch plan en van de jaarplannen
 • Realiseren van de commerciële- en financiële doelstellingen
 • Opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk
 • Bewaken van de bedrijfscultuur en zorgen voor duidelijke en eenduidige communicatie
 • Borgen van een correcte en juiste uitvoering van zaken op het vlak van governance, audits, compliance en risicomanagement
 • Samen met het Lid RvB interne processen en procedures optimaliseren met oog voor digitaliseringsverbeteringen
 • Initiëren, leiden en deelnemen aan verander- en verbetertrajecten
 • Rapporteren aan de Raad van Commissarissen

Wij vragen

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Inspirerende en motiverende leiderschapsstijl
 • Relevante werkervaring en kennis van of ervaring binnen een coöperatieve omgeving
 • Gedegen financiële achtergrond en bij voorkeur aantoonbare kennis van en ervaring met verzekeringen
 • Bekend of sterke affiniteit met zaken als risicomanagement, relevante wet- en regelgeving en governance
 • Aantoonbare ervaring met het optimaliseren van bedrijfsprocessen en digitalisering
 • Persoonlijkheid: toegankelijk, communicatief vaardig, voorbeeldgedrag en betrokken

Wat biedt OVM Twente

OVM Twente is een kerngezonde onderneming die er goed voor staat. Recent heeft de huidige Directeur van OVM Twente te kennen gegeven een nieuwe uitdaging te hebben gevonden. Voor het huidige bestuur van OVM Twente was dit een geschikt moment om het besturingsmodel aan te passen. Van een model met een bestuur en een Directeur, gaat OVM Twente naar een model met een Raad van Commissarissen en een Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur gaat gevormd worden door een Voorzitter RvB en Lid RvB.

Voor het nieuw te vormen Raad van Bestuur liggen er mooie uitdagingen op het gebied van de doorontwikkeling van de organisatie. Samen moeten zij de juiste balans vinden in wie wat doet en wie waar verantwoordelijkheid voor neemt. Grofweg zal de Voorzitter RvB meer focus naar buiten hebben (commercie) en het Lid RvB voornamelijk de focus naar binnen (bedrijfsvoering).

Met respect voor het verleden en een gedragen visie op de toekomst, krijgt de Raad van Bestuur de ruimte om OVM Twente toekomstbestendig te houden. OVM Twente heeft al tientallen jaren laten zien dat het meer dan bestaansrecht heeft. OVM Twente gelooft dan ook in autonomie en zelfstandigheid. Samen met de juiste samenwerkingspartners ziet zij de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Daarbij is er een stevige ambitie om de organisatie verder uit te bouwen.

Bij OVM Twente krijg je:

 • Een veelzijdige, brede functie in een inspirerende en hechte (werk)omgeving
 • Gezamenlijke uitdaging om een volgende stap te zetten met de organisatie
 • Een veelzijdige functie die jezelf verder vorm kunt geven
 • Veel vrijheid in je functie, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en een juiste werk-privébalans
 • Een goed, marktconform salaris, uitstekende voorwaarden en een prima pensioenregeling

Bedrijfsomschrijving

OVM Twente is een zelfstandige regionaal werkende brand- en inboedelverzekeraar met vestigingen in Wierden, Borne en Enter. OVM Twente treedt ook op als bemiddelaar voor alle vormen van schade- en levensverzekeringen en hypotheken. Persoonlijk contact en een eerlijk advies zijn belangrijke onderwerpen bij OVM Twente. Door de regionale functie kent OVM Twente de markt en de klanten en zijn ze altijd dichtbij. De doelgroepen zijn particulieren, zakelijke- en agrarische ondernemers.

Daarnaast is OVM Twente maatschappelijk betrokken in de samenleving en is sponsor van diverse verenigingen en evenementen in de regio waarin ze actief is.

Geïnteresseerd?

Siebert & Wassink is door OVM Twente gevraagd om de interne werving- en selectieprocedure voor de Voorzitter RvB te verzorgen.

Reageren op deze functie kan uiterlijk tot 31 augustus 2022. De eerste gesprekken worden gevoerd door Thijs Winkel en Joris Wassink bij Siebert & Wassink op maandagmiddag 5 september en dinsdag 6 september. De vervolggesprekken met OVM Twente worden gepland in week 36 en 37.

Een assessment maakt mogelijk deel uit van deze procedure.

Solliciteer hier middels een motivatie en een CV. Neem voor meer informatie contact op met Thijs Winkel (06-12728553) of met Joris Wassink (06-25046070) van Siebert & Wassink.

t: 053 – 480 35 50
e: info@siebertwassink.nl
w: www.siebertwassink.nl